Burkies Katsalon, mobiele trimsalon voor katten.

Ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Erika van Burk, ik ben geboren in Den Haag in 1968 en sinds 1994 getrouwd met mijn man Martin. Wij hebben 2 kinderen en inmiddels 2 kleinkinderen waar wij zielsveel van genieten. Wij mogen samen wonen met 4 Siberische katten en 1 Noorse boskat.

Sinds januari 2022 ben ik in het bezit van een 2e hands busje en deze is eigenlijk helemaal omgetoverd tot een volwaardige trimsalon. Ik kom bij de mensen voor de deur voor een katvriendelijke vachtbehandeling. Dit betekent voor de kat geen stressvolle autorit en de eigenaar mag tijdens de behandeling erbij blijven of doorgaan met zijn/haar (thuis)werk. Ik werk katvriendelijk EN vachtbesparend. En nu hoor ik je denken, katvriendelijk? Hoe doe je dat dan? Dat zal ik proberen kort uit te leggen.

Bij mij komt de kat altijd op nummer 1. Spreekwoordelijk gezegd: De kat is koning(in)! Tijdens de trimbeurt beweeg ik dus met de kat mee. Dit houdt in dat, wanneer de kat zich omdraait, als ik net bezig ben met scheren van een klit… dan laat ik die klit even zitten en ga ik verder op de plek die de kat mij op dat moment aanbiedt. Zo blijft de kat het gevoel houden dat zij alles onder controle heeft en als ze zich weer omdraait kan ik toch weer verder met het wegscheren van die klit. Ik gebruik geen dwang. Vaak hoor ik van mensen dat ze bij het borstelen of kammen de kat bij zijn nekvel vast houden want dat doet hun moeder ook ... Dit heeft een naam: Scruffing! En NEE, dit zou ik absoluut niet aanraden. Anders dan veel mensen denken, zal een moederpoes het kitten NOOIT in zijn nekvel beet pakken, maar zij omsluit het hele nekje met haar bek om meer grip te krijgen. Wordt een kat echt in zijn nekvel beet gepakt dan is dit extreem pijnlijk! Conclusie: Hoe losser je de kat vasthoudt, des te rustiger zal hij zich gedragen!  Ik hoop dat ik met dit artikel een kijkje heb kunnen geven van het leven van een kattentrimster!

Ben je benieuwd naar mijn werkwijze of wil je meer foto’s zien? Kijk dan op www.katterij.nl en wie weet tot ziens.

Warme groet, Erika van Burk van  Burkies Katsalon 0683987112