Hondentondeuses,en hoogte van scheren,A5 / snap-on systeem (zelfde maar andere benaming)

Hondentondeuse scheerkopsystemen,scheerkoppen en hoogte van scheren.  

We krijgen regelmatig vragen over tondeuses voor honden en wat de beste scheerkop is voor een bepaalde hond.                                                                                                                                                                                                                                                                                   Om hier een duidelijk antwoord op te geven beginnen we met de scheerkop systemen van de diverse tondeuse merken.                                                                                                                                                                                                                                                                    Deze scheerkopsystemen kun je eigenlijk simpel samenvatten als :

 A5 / snap-on (zelfde alleen andere naam) scheerkopsystemen

 merkgebonden scheerkopsystemen

 

Uitleg merkgebonden scheerkopsystemen:

We gaan beginnen met merkgebonden scheerkopsystemen,dit zijn tondeuses die een eigen scheerkop met eigen systeem van verwijderen of wisselen van scheerkop hebben.

Vaak zijn dit de goedkopere tondeuses waarbij de bekende merken soms diverse scheerkoppen hebben en soms maar één scheerkop ,maar je kunt deze in ieder geval verwijderen en evt.                                                                                                                                    schoonmaken of vervangen zie hier voor diverse niet snap-on scheerkoppen. 

Daarom verkopen wij als KenDonline alleen maar hondentondeuse merken waar je met een nieuwe scheerkop weer verder kunt,deze merken hebben ook garantie en kunnen wij bij problemen meestal

weer repareren,dit in tegenstelling tot veel goedkope chinese tondeuses waar kapot meestal betekent koop maar weer een nieuwe.

Deze merkgebonden scheerkopsystemen vind je meestal op de kleinere tondeuses die je kunt gebruiken voor kleine honden met niet te vervilte vachten en het bijwerken van poten en gezicht.

Voorbeelden van deze kleine tondeuses zijn b.v. moser arco of aesculap exacta.

Uitleg A5 / snap-on (zelfde alleen andere naam) scheerkopsysteem:

Dit scheerkopsysteem betekent eigenlijk; snap-on systeem is een snelverwisselbaar scheerkop systeem waarbij je met een druk op de knop de scheerkop naar voren kantelt en eenvoudig                                                                                                                                              kunt reinigen of vervangen door een andere scheerkop.En nu komt het mooie ... dit systeem hebben alle bekende scheermachine merken,waardoor je een enorme keuze hebt in scheerkoppen

en opzetkammen hierover later meer.Oke mooi maar welke merken werken hier dan aan mee?Hier een lijstje met hondentondeuse die snap-on in hun assortiment hebben,dit zijn meestal de iets duurdere

tondeuses die geschikt zijn voor grote honden en/of zware vervilte vachten.

merken met snap-on o.a.:

andis,aesculap,artero,wahl,moser,heiniger,thrive,oster.

voorbeeld andis agcb en oster a6 comfort en artero premium. 

Scheerkoppen fijn of grof?

Even ruwweg gezegd heb je twee soorten scheerkoppen voor je tondeuse,fijne scheerkoppen en grove scheerkoppen (fijne vertanding en grove vertanding)

voorbeeld: fijne vertanding en voorbeeld grove vertanding.

  • De scheerkoppen met een fijne vertanding zijn voor het fijne werk of glad haar zoals bij mensen of afwerken,dit wordt ook wel finishing cut scheerkoppen genoemd fc.
  • De scheerkoppen met een grove vertanding zijn voor zwaardere en vervilte vachten de tussenruimte tussen de tandjes is groter en deze noemen we ook wel skip tooth                                                                                             scheerkoppen genoemd omdat de tandjes ook niet recht maar hoog laag staan.

Samenvattend kun je dus over de grofheid van een scheerkop zeggen hoe grover de scheerkop hoe ruwer de vacht.

Volgende probleem is dan de hoogte van scheren.

De nieuwere tondeuses komen steeds meer met 1 scheerkop die je eenvoudig met een schakelaartje in hoogte kunt verstellen,hierdoor hoef je dus minder scheerkoppen te kopen en te wisselen.

Maar helaas hebben nog niet alle tondeuses deze uitvinding doorgevoerd.Hierdoor zul je dan met de hoogtes van de diverse scheerkoppen moeten spelen of...je gebruikt een opzetkam.

Helaas is het zo dat je niet op alle snap-on scheerkoppen een snap-on opzetkam kunt schuiven.Dit kan helaas maar op een paar groottes scheerkoppen nl. de nrs 10,30,35 en 40.

Dit zijn de fijnere scheerkoppen dus meer voor lichte vachten en/of het afwerken.

Dus voor de zwaarder vachten en dus de grove scheerkoppen heb je dus geen opzetkammen !!

Voor deze zwaarder vachten moet je dus gaan zoeken naar de hoogte die bij zo'n grove scheerkop hoort,en dan is het wel fijn als je het snap-on scheerkopsysteem hebt op je tondeuse want                                                                                                                                            dan heb je niet alleen je eigen merk maar ineens veel meer merken met hun grove scheerkoppen ter beschikking waar je ook uit kan kiezen.

Hoe weet je hoe hoog een scheerkop scheert?Dit staat altijd op de scheerkop als voorbeeld staat op deze scheerkop 13mm dat is dus de hoogte.

wil je dus minder kort scheren zoek je naar een grove scheerkop die langer scheert als voorbeeld deze scheert op 32 mm hoogte.

Maar voor de lichtere vachten en/of het afwerken van een vacht kun je dus perfect opzetkammen gebruiken en heb je iedere hoogte tot je beschikking met slechts 1 scheerkop (nrs 10.30.34 en 40)

Mocht je nu nog vragen hebben kun je die het beste per mail stellen dan kunnen wij die eventueel met afbeeldingen verduidelijken.

Heel veel succes!!