De Konijnentrimmer.

Ik ben Carin Fortuijn, sinds 2021 eigenaar van Running Bunny’s in West-Friesland.

Als konijnendeskundige en- trimmer zet ik mij in voor het welzijn van konijnen.

Door de komst van 2 konijnen, Rock & Roll is mijn passie voor konijnen ontwikkeld. Inmiddels heb ik een groep van 2 konijnen Rock & Roll en een groep van 3 konijnen, Rhythm, Blues en Jump. Ik had weinig kennis van konijnen en omdat ik alles wilde doen om mijn konijnen gezond en gelukkig oud te laten worden heb ik de opleiding Konijnenverzorger gevolgd. Met mijn diploma op zak wilde ik mij verder gaan verdiepen in de pels / vacht van het konijn en heb mij ingeschreven voor de opleiding tot konijnentrimmer en ook deze opleiding heb ik met een diploma afgerond. Na het behalen van deze diploma’s heb ik verschillende workshops, cursussen en trainingen gevolgd. Ik ben mij verder gaan verdiepen in voeding, gedrag en communicatie.
Met deze opgedane kennis wil ik meer konijnenverzorgers helpen met hun konijn, onder andere door te helpen met het verzorgen van hun vacht.
In 2012 ben ik begonnen met hardlopen en loop nog steeds met veel plezier. Door het hardlopen heb ik de bijnaam Running Betty gekregen, (running -> hardlopen en Betty -> Betty Boop deze verzamel ik). Toen was de naam voor mijn trimsalon ook snel gemaakt, Running Bunny’s.

Hoe werk ik

U kunt mij bellen 06-30468291 of u maakt een afspraak via mijn website www.runningbunnys.nl Wanneer ik uw verzoek heb ontvangen maken we een afspraak voor de trimbeurt bij mij in mijn salon. Indien er meerdere konijnen op locatie zijn, trim ik ook op locatie. Konijnen worden gebracht door de eigenaar, maak even een praatje met de eigenaar om te horen of er problemen zijn ondertussen kunnen de konijnen bij komen van de auto rit en aan de omgeving wennen. Vaak komen de dagelijkse of rituele dingen aanbod, ik geef de eigenaar advies. Ik spreek vanuit mijn eigen kennis en praktijkervaring en dat vinden mijn klanten prettig.

Welke konijnen ik tegen kom in mijn praktijk?

Langharige konijnen o.a. Teddydwergen, Teddy widders en Angora die hun eigen vacht niet kunnen verzorgen en daarbij extra hulp nodig hebben. Konijnen die vervilt zijn. Vlaamse reuzen die hun achterhand zelf niet kunnen verzorgen. Oudere konijnen, niet per se langharig. Doordat konijnen steeds ouder worden zie ik ook ouderdomsproblemen zoals slechte vachtverzorging, urine in de vacht (Urinebrand) en plakpoep.
Konijnen die moeilijk door de rui heen komen, die help ik en geef ik de eigenaar advies mee.

Trimmen van konijnen wat moet ik me daarbij voorstellen?

Trimbehandeling Tijdens de trimbehandeling wordt de vacht geborsteld, alle klitten worden verwijderd en de vacht getrimd. Controle op conditie scoren (slank, te dik), oren, ogen, neus, gebit, hakken, kont en de nagels worden geknipt.

Viltbehandeling

De vacht van uw konijn kan zo erg in de klit raken dat u er tijdens het borstelen niet meer door komt en gaat dan vervilten. Weet u niet meer hoe u de vachtverzorging van uw langharige konijn moet aanpakken? Geen probleem, ik ben er om u en uw konijn te helpen! Vervilt konijn is altijd een noodgeval, de huid kan niet meer ademen! Uw konijn wordt dan ook geschoren en soms gebeurt dit in delen omdat dit veel tijd kost en veel stress oplevert bij u konijn.

Vachtverzorging kortharige

Komt uw normale/kortharige konijn moeilijk door de rui heen? Dan kan ik u helpen om uw konijn lekker te borstelen en het verwijderen van overtollig haar.

Komt u naar de praktijk neem dan altijd hun maatjes mee. Konijnen ruiken en zien er anders uit na het trimmen en dat kan voor het maatje voor problemen zorgen.

Met mijn klanten heb ik het ook over de konijnenavonturen die wij meemaken. Ik vind het waardevol dat ik de konijnen en eigenaren kan ondersteunen zodat ze op een vriendelijke (natuurlijke) en prettige manier oud mogen worden.

Konijnen zijn stress gevoelig daarom trimmen wij maximaal 1 uur. Ik werk op het tempo van het konijn, ik hou de stress signalen goed in de gaten en soms duurt het daarom langer omdat ik dan een extra pauze inlas. Soms komt het ook voor dat een konijn zo gestrest is dat de behandeling in 2 afspraken moet plaats vinden.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel meer willen weten neem dan contact op met:

Running Bunny’s.nl

info@runningbunnys.nl

www.runningbunnys.nl